Starkid

      Ingen kommentarer til Starkid

Starkid er en youtube kanal som nok kendes af de fleste Musical entusiaster. Starkid er ikke den klassiske youtube kanal. Faktisk er Starkid et teater kompagni, som opfører shows som man kan komme og se. Gruppen fik dog deres store gennembrud takket være Youtube, da de lagde et af deres første shows derop, og det gik viralt. Det brugte de til at lave flere shows, og gøre en karriere ud af at lave musicals. De forlod dog aldrig deres originale fanbase, og har derfor fortsat med at lægge alle deres shows op på Youtube omkring et halvt år efter at de har været opsat på scenen.

 

Starten på Starkid

Gruppens medlemmer var originalt blot en flok college studerende fra Michigan Universitet der var glade for musicals. I 2009 skrev af dem, brødrene Nick og Matt Lang og deres ven Brian Holden, en komisk musical baseret på Harry Potter, og fik universitetet til at opsætte den. De castede andre elever fra universitetet at gå til audition, og endte med en stor produktion på et meget lille budget. Musikken blev lavet af eleverne A.J. Holmes og Darren Criss. Criss spillede derudover historiens hovedperson Harry Potter.

De mange medlemmer af stykket blev gode venner, og da stykket blev opført for 200 mennesker, fik de det optaget, så at de kunne kigge tilbage på det senere. For at gøre det let tilgængeligt for alle, lagde de videoen op på Youtube. Ingen af dem vidste dog hvad der snart ville ske. Harry Potter fans fandt nemlig videoen, og begyndte at dele den. Snart havde videoen millioner af visninger, og gruppen havde bunkevis af fans.

 

 

Fortsatte musicals

Starkid lagde efterfølgende endnu en musical op på kanalen, skrevet af Lang brødrene og Holden. Igen var musikken af Holmes og Criss. Fans bad dog konstant om et opfølger til A Very Potter Musical. I 2010 blev det en realitet med gruppens 3 show, A Very Potter Sequel.

Efter at være gået ud af College indså Starkid hvor stor en fanbase de egentligt havde. De fortsatte derfor med at lave musicals. En del af skuespillerne der havde medvirket i stykkerne i deres skuespil, forblev en del af truppen. Andre nye skuespillere blev dog også hentet ind, og flere af dem blev essentielle dele af gruppen.

Efter college skrev de tre uofficielle ledere af gruppen de to stykker Starship og Holy Musical Batman. I perioden begyndte Starkid dog at ændre sig en del. Det at gruppen var gået fra at være college fundet til at være selvstændig gjorde den til et karriere rettere end en hobby. Hen ad vejen forsvandt en del medlemmer derfra som permanente medlemmer af gruppen. Criss blev en stor succes da han blev castet til serien Glee, og havde derfor ikke meget tid til at medvirke i Starkid produktioner. Holmes gik ligeledes i gang med mange andre projekter, og det meste musik blev derfor fremover skrevet af andre. Gruppen flyttede også fra Michigan til Chicago, hvilket afskær mange skuespillere fra truppen.

 

A Very Potter Senior Year

Starkid kunne derfor se, at tingene aldrig igen ville blive som det havde været under A Very Poter Musical. De ville dog gerne give fans en rigtig afslutning på det Starkid de kendte. Derfor skrev de et 3 Harry Potter stykke, kaldet A Very Potter Senior Year. Stykket skulle kun spille en enkelt gang under Harry Potter festivalen Leaky Con, og inkluderede næsten alle skuespillere der nogensinde havde medvirket i et Harry Potter stykke, og med musik af alle der nogensinde havde skrevet musik. Grundet de travle skemaer var der dog ikke meget tid til øve. Stykket blev derfor opsat som en script reading, hvor der ganske vist var kostumer og kulisser, men skuespillerne læste stadig direkte fra manuskriptet, hvilket gjorde det en tand mindre skuespilsagtigt.

A Very Potter Senior Year var en stor event for Starkid fans. Baseret på hvad man vidste, regnede de fleste med at dette ville være slutningen på Starkid. Stykket handlede om at give slip på det der var ovre. Det virkede derfor som en god slutning på truppen.

Efter Senior Year

Det blev dog ikke slutningen på Starkid. Lang brødrene og Holden skrev et nyt stykke kaldet Twisted, som parodierede Aladdin, Disney generelt og den populære musical Wicked. Twisted blev utrolig populær, og af mange anset som en af truppens bedste.

Derefter fulgte en eksperimentel periode for gruppen. For første gang nogensinde havde de to skuespil kørende på samme tid. De to var Ani: A Musica og Trail to Oregon, hvor de splittede deres kendte medvirkende op mellem de to stykker. Det fulgte de op med deres første fuldkommen originale show Firebringer (Starship havde også været et originalt show, men opbygget som en parodi på mange kendte film.) Firebringer havde en scene der blev populær på det sociale medie Vine, hvilket bragte mange nye fans til Starkid. De var derfor kun på vej fremad.

 

Hatchetfield Sagaen

Efter Firebringer skete der dog store ændringer hos Starkid. Lang Brødrene flyttede truppen til Los Angeles, og kun nogle få af skuespillerne fulgte med. Blandt dem der blev i Chicago var Brian Holden, en af gruppens uofficielle ledere, og en fremtrædende forfatter, instruktør og skuespiller i gruppen. Efter det lavede gruppen derfor deres første musical uden Holdens involvering.

Musicalen som hed The Guy Who Didn’t Like Musicals var et fuldt ud originalt gyser komedie show, der parodierede mange tropes ved musical genren. Showet inkluderede stadig skuespillere helt tilbage fra college tiden, men introducerede også en del nye skuespillere, som hurtigt blev populære blandt fans. TGWDLM viste sig at blive et kæmpe hit, og gruppen havde derfor intet problem med at rykke i den nye retning.

Starkid fulgte i 2019 op på TGWDLM med Black Friday, som foregik i samme univers som forgængeren, men med et meget andet plot. De afslørede også at de to kun var en lille del af et stort univers de var ved at skabe, kendt som Hatchetfield Universet, navngivet efter den fiktive lille by alle stykkerne foregår i.

I fremtiden vil man forhåbentligt fortsatte kunne se mange musicals fra Starkid, en del af dem nok værende i Hatchetfield serien.

 

Sponsoreret af Sommerland Sjælland – Dejlige Feriehytter i Danmark, Lekon Rådgivning – Automatisk Brandalarmer, AC Stål – Professionelt Smedearbejde og Aktiv Finans – Finansiel og Økonomisk Rådgivning

© yt-blog – bloggen om alle de bedste youtubere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *