Jon Cozart (Paint)

      Ingen kommentarer til Jon Cozart (Paint)

Jon Cozart, hvis fulde navn er Jonathan Charles Cozart, er en amerikansk youtuber. På hans kanal Paint lægger han sange og små sketches op. Cozart er mest blevet berømt på hans satiriske sange, hvilket er den type af videoer han oftest laver, men hans kanal har til tider også andre typer videoer, så som covers og små sketches.

Karriere på Youtube

Jon Cozart startede med at lave video da han gik i folkeskolen. Han tilbød lærerne at han ville lave en video, i stedet for at skrive en opgave. Navnet Paint var et domænenavn han fik af gave af sin bror, og som blev skabt i 2005. Da Jon var glad for at lave musik, og at skrive sange, valgte han at sætte sine evner inden for musik sammen med sin kærlighed til video. Det førte til at lagde derfor en sang op på youtube.

Hans første video var “Share the Love (Original Ukulele Song”, som han lagde op i 2010. I 2011 udgav han videoen “Harry Potter in 99 Seconds”, hvilket var en a capella sang, hvor han opsummerede Harry Potter filmene på 99 sekunder. Den var baseret på melodiener fra filmene, som han sang hen over, og bestod af to videoer af Jon Cozart, der sammen sang a capella. Den blev redigeret til at ligne at der stod to versioner af ham ved siden af hinanden og sang.

“Harry Potter in 99 Seconds” blev et kæmpe hit på internettet, og hjalp ham op på en million subscribers. Han fortsatte med at lave store hits, der i blandt videoerne “After Ever After” og “After Ever After 2”, hvilke begge fik flere millioner af visninger. I dag har Paint over 4 millioner abonnenter.

Stil og temaer

Jon Cozart er kendt for at lave satiriske sange der kritiserer noget ved vores samfund. Hans populære “After Ever After” videoer handler f.eks. om Disney prinsesser sat i et moderne miljø. De kritiserer blandt andet behandlingen af psykisk syge, forurening af havet og tortur af terrorister. Jon er også glad for at kritiserer show business, hvilket er den branche han selv er del af. “Boy Brand” handler om Boybands og måden de sælges til deres fanskarer på. I videoen “Youtube Culture: A Song” er det Youtubere som ham selv han gør grin med. Blandt andet nævnes det, hvordan de alle skriver biografier midt i deres 20’ere, og at udnytter unge fans. Videoen inkluderer også en masse andre youtubere, så som Jacksfilms, Flula, Kingsley og Anna Akana.

Som tidligere nævnt laver Jon tit sange, hvor han synger med sig selv. Gennem speciel effects får han det til at ligne at der er flere af ham, og hver Jon synger forskellige dele af sangen, for at de tilsammen giver en fuld a capella effekt. De forskellige Jon reagerer ofte på hinanden, og taler sammen, som om at de var forskellige personer.

Paint er ikke kendt for at lægge videoer op så ofte. Der går som oftest måneder mellem hver video, og til tider går der op mod et år. Af den grund har han over næsten 8 år kun udgivet 42 videoer, hvilket er et rimeligt lavt tal sammenlignet med andre youtubere. Fans af Paint er derfor også nødt til at have tålmodighed.

Jon Cozart optrædener udenfor Paint

Som mange andre youtubere har Jon samarbejdet med andre youtubere, og lavet videoer som er kommet op på deres kanal. Han har blandt andet været med i vidoer lavet af Thomas Sanders, Jacksfilms, Gabbie Hanna og Dodie Clark.

I 2012 gik han til audition på tv-serien Glee. Han nåede ganske langt i audition processen, men i sidste ende fik han desværre ikke rollen.

I 2015 optrådte han med et one man show kaldet “Laughter Ever After”, hvor han optrådte med nogle af sine populære sange, samtidig med at han fortalte om sin karriere og sin oplevelser på Youtube. Han optrådte kun til en festival i Edinburgh og en aften i London.
Sammen med Dodie Clark, Tessa Violet og Rusty Clanton lavede han en lille intim turné langs østkysten.

I 2017 var Jon Cozart vært på de 7. årlige Streamy Awards, en prisudeling der giver priser til de største personligheder inden for youtube. Jon medbragte sin typiske satiriske attitude, og gjorde i løbet af showet grin med mange aspekter inden for youtube. Blandt andet optrådte han med en sang, hvor han gjorde grin med selve showet, og alle dets gæster, hvoraf mange var hans egne venner. I en anden sang sammenlignede han den kontroversielle (og blandt mange andre youtubere upopulære) youtuber Jake Paul med den endnu mere kontroversielle præsident Donald Trump. Da mange youtubere, ligesom mange andre kunstnere, er venstreorienterede, blev sammenligningen anset for meget brutal. Mange af gæsterne var dog også modstandere af Jake Paul, og sangen faldt derfor i god jord, og blev meget omtalt på de sociale medier.

Hvis man er interesseret i en satirisk og dygtig musiker, med mange gode pointer, er Jon Cozart derfor helt perfekt.

 

Sponsoreret af JJAS, Aluprofiler – Fodboldrejser, Sommerland Sjælland, Forlystelser

 

© yt-blog– bloggen om alle de bedste youtubere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *