Philip DeFranco

      Ingen kommentarer til Philip DeFranco

Philip DeFranco, hvis fødenavn er er Philip Franchini Junior, er en amerikansk youtuber og vlogger. Han er bedst kendt for The Philip DeFranco show, som er et nyhedsshow om politik, berømtheder og youtube. Derudover har han en række af andre shows, og ha er skaberen af SourceFed.

Starten på The Philip DeFranco Show

DeFranco startede sin youtube kanal i 2006, mens han gik på East Carolina University. Han havde gået på en række forskellige universiteter, men ikke afslutter nogen universitetsuddannelser. I 2007 boede han derfor i sin bil, og måtte bede sine fans om penge, samtidig med at han solgte næsten alle sine ejendele. Han flyttede hjem til sin far i en periode, og lovede at han ville starte på Universitetet igen.

I august 2007 lavede han imidlertid en video kaldet “Big Boobs and You”, hvor thumbnailen var et billede af et par bryster. I selve videoen blev billedet dog kun vist i et kort glimt, og resten af videoen var ham der talte. Videoen var på den måde en kommentar på, hvordan man får folk til at se sine videoer på youtube. Videoen fik 1.8 millioner views, og startede for alvor hans karriere. Hans show “The Philip DeFranco Show” ændrede sig også fra at være om “nyhedsagtige” ting og ting der betød noget for ham, til i stedet af være om sladder, sex og nyheder.

Philip DeFranco i sit studie, i gang med en af hans typiske videoer

Fortsat Succes

Philip DeFranco samlede sig på den måde et stort publikum, og da Youtubes Partner Programmes allerede havde trådt i kræft, begyndte han nu er kunne leve af sin internet karriere. Han tjente desuden penge fra andre steder på internettet, og han lavede sponsorerede videoer for Carl’s Jr. , Lie To Me og meget andet. Han vandt i 2008 prisen for Wired’s Sexies Geek 2008.

DeFrancos indflydelse voksede sig fortsat større. I 2013 blev alle DeFrancos serier opkøbt af Revision3, som var ejet af Discovery Digital Network. Sidenhen har DeFranco dog fået rettighederne til alle hans serier tilbage, og han har planer om at skabe The Philip DeFranco Network. The Philip DeFranco show udviklede sig i løbet af midt 10’erne til ikke kun at være om sladder, men til i stedet at være om alle typer af nyheder.

Et Close Up af Philip DeFranco

Projekter

Philip DeFranco har stået bag en lang række af projekter udenfor kanalen The Philip DeFranco Show. Han var en af skaberne af sketchkanalen The Station, men han forlod kanalen meget kort efter at den blev skabt. Sammen med Toby “Tobuscus” Turner lavede han i 2010 serien CuteWinFail. Serien er blevet kaldt Youtube Versionen af America’s Funniest Home Videoes.

I 2008 spillede DeFranco en af hovedpersonerne i HBO Webserien “Hooking Up”. Serien fik gode seertal, men ifølge Bobbie Johnson fra The Guardian var mange seere utilfredse med seriens kyniske forsøg på at tjene penge på kendte Youtubere. DeFranco  fortalte i 2017, at når han så tilbage på serien brød han sig ikke om den.

SourceFed

DeFrancos mest berømte projekt er SourceFed, en nyhedskanal han grundlagde i 2012. Han havde originalt planer om at begynde at lave The Philip DeFranco show til en række små segmenter. Da det forvirrede hans publikum, indså han at det i stedet var nødt til at være sin egen kanal. Kanal blev først skabt i 2011, men gik hurtigt under igen. I slutningen af 2011 lavede DeFranco en aftale med Youtube, som ville give ham penge til en ny kanal. I januar 2012 blev SourceFed derfor startet igen.

I løbet af januar blev der skabt en stor række af nyhedsshows, som blev vist på kanalen. Showsene havde forskellige værter og handlede om forskellige emner. Gennem tiden har SourceFeds shows og værter skiftet. Emnet er dog for stort til at skrive om her, og SourceFed får i stedet sin egen artikel senere.

DeFranco’s Indflydelse

Philip DeFranco er blevet betegnet som en af de mest betydningsfulde youtubere. Hans nyhedskanal er en af de mest sete, hvis ikke DET mest sete nyhedsshow på youtube. Af den grund er han blevet kaldt ting som Youtubes Jon Stewart eller Rupert Murdoch. Han var en af de første skabere på Youtube, og er derfor også et idol for mange håbefulde videoskabere. Der er højst sandsynligt også unge mennesker, som kun får deres nyheder fra DeFranco, hvilket giver ham både stor indflydelse og et stort ansvar. Det tyder ikke på at hans succes er på vej til at stoppe, og man bør fortsætte med at holde øje med ham i fremtiden.

Philip DeFranco på scenen

 

Sponsoreret af Bernic – DIN Skinne Modulkasser og AktivFinans – Økonomisk Konsulent

 

© yt-blog– bloggen om alle de bedste youtubere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *