Smosh

      Ingen kommentarer til Smosh

Smosh er en af de mest kendte grupper/duoer på youtube. Gruppen bestod originalt kun af vennerne Ian Hecox og Anthony Padilla, som lavede musikvideoer og komedie sketches. Sidenhen er der dog kommet flere medlemmer til, og Anthony forlod for nyligt gruppen. Kanalen lever dog alligevel stadig i bedste velgående.

Smosh Starter

Smosh kanalen blev lavet i 2005. Smosh havde dog eksisteret siden 2002, hvor Anthony havde lavet en hjemmeside kaldet Smosh, hvor han lagde små flash animationer op. Navnet kom af, at en af hans venner ved et uheld havde udtalt “mosh pit” som “smosh pit”. Smosh var derfor en indforstået joke, og hjemmesiden var lavet som et sted, hvor han og hans venner kunne hænge ud. Teenagere fra rundt omkring i landet begyndte dog også at besøge siden.

I sommeren 2005 begyndte han at lave videoer for sjov, sammen med sin bedste ven Ian Hecox. For det meste lavede de videoer af dem selv, som lip-syncede til introsange fra populære børneprogrammer. Videoerne blev lagt op på Smosh.com og Newgrounds, og de fik en del visninger. Anthony måtte dog betale en del for at lægge alle de videoer op, og da han ikke gad at betale så meget, lavede han i stedet en bruge på den nye side youtube, hvor det var gratis. Den første video de lagde up på youtube var en lip sýnc af Power Rangers melodien. Sangen der dog virkeligt gjorde dem kendte var en lip-sync af pokemon melodien. Mellem 12. marts og 9. maj 20016 var det den mest sete video, og fik 24,7 millioner visninger (det største nogensinde på det tidspunkt), inden at den blev taget ned. De var dog nu et kendt fænomen, og duoen var på vej mod succes.

Voksende Kanal

Smosh fortsatte med at lave sketches. De begyndte også at lave deres egne satiriske musikvideoer. I deres videoer spillede de både dem selv, figurer de selv havde fundet på, berømte fiktive figurer og virkelige personer. Sådan har det fortsat med at være til denne dag.

Youtube begyndte i slutningen af 2005 af give folk muligheden for at abonnere på kanaler. I april 2006 offentliggjorde youtube de mest subscribede kanaler overhoved. Ian og Anthony lå på førstepladsen med næsten 3000 abonnenter, hvilket var det dobbelte af den næst mest abonnerede, FilthyWhore. De mistede deres position på toppen inden året var omme, men de fik meget opmærksomhed fra medierne udenfor youtube. Blandt andet blev de kaldt for “The Saturday Night Live of the internet”.

På grund af deres popularitet valgte duoen at begynde at modtage post fra deres fans. Samtidig blev Ians personlige channel lavet om til “Smosh 2nd Channel”, hvor de lavede vlogs. På den måde viste de, hvordan de virkeligt er som personer, udenfor youtube.

 

Youtube som karriere

Smosh fik deres plads som mest abonnere kanal tilbage, mistede den igen, og fik den tilbage igen. I juni 2007 blev de den første kanal til at have 100.000 abonnenter. Da google købte youtube i slutningen af 2006, gav de youtube skabere mulighed for at tjene penge på deres videoer, på grund af reklamer. Det gjorde at Ian og Anthony nu tjente store mængder penge på deres kanal, og de droppede derfor ud af skolen, for at gøre Youtube til en fuldtidskarriere.

Virksomheden Deca investerede i Smosh i 2008, og i slutningen af samme år købte de et hus kaldet “The Smosh House”, hvor de filmede de fleste af deres videoer, og som de begge senere flyttede ind i. Kanalen er fortsætttet med at vokse, med populære serier som “In real life”, og “Food Battle.”

Smosh fortsatte med at være den mest populære youtube kanal (med undtagelse af i korte perioder) indtil august 2015. Der blev de overhalet af PewDiepie, som har hold titlen lige siden.

 

Andre Projekter

Smosh har fortsat med at være en af de største kanaler på youtube, og af den grund har de også været i gang med andre projekter sidenhen. Blandt andet har de været gæster på både tv- og radioshows.

I 2012 grundlagde duoen gaming kanalen Smosh Games. Ian og Anthony var ofte med på kanalen i de første par år, men har sidenhen forladt den, og er nu kun med engang imellem. De fortsatte dog med at arbejde på kanalen bag scenen, og de har ofte lavet projekter, hvor begge kanaler var involverede.

I 2014 udgav de appen Food Fight, som var et spil baseret på deres populære årlige videoserie “Food Fight”

I 2015 offentliggjorde de, at Ian og Anthony ikke længere ville være de eneste medlemmer af Smosh. De hyrede der skuespillerne Olivia, Keith, Noah, Shayne og Courtney. De nye medlemmer, kendt som “The Smosh Crew” deltog i mange af Smoshes videoer, og de begyndte lige så stille at få deres egne serier, så Ian og Anthony kunne være mere i baggrunden i visse video serier. Både det, og det faktum at de var stoppet med at være på Smosh Games fast, gjorde at mange fans følte, at Smosh var ved at ændre sig i en negativ retning. De fleste fans er dog kommet over det, og de har taget godt imod alle Smosh medlemmer.

I 2015 udgav de også filmen “Smosh: The Movie”. I filmen var der mange gæsteoptrædener fra andre kendte youtubere. De lavede også en Youtube Red serie kaldet “Part-Timers” i 2016, og senere samme år udgav de filmen “Ghostmates”, som udelukkende kunne ses på Youtube Red.

Anthony forlader kanalen

Den 14. juni 2017 forlod Anthony Smosh. De offentliggjorde det i en video, og Anthony kommenterede samme dag på det, på sin personlige kanal. Begge medlemmer forklarede, at de ikke var uvenner. Anthony valgte at forlade kanalen, fordi han gerne ville fokusere på sine egne ting, og han savnede dengang, hvor kanalen var en lille personlig ting, i stedet for et stort firma. Mange ting blev lavet om på kanalen efterfølgende. Blandt andet blev holdene i den halvårlige konkurrence Smosh Summer/Winter Games lavet om, da de nu manglede en holdkaptajn. Ian, som ligesom Anthony havde været mindre med på kanalen i den seneste periode, begyndte igen at spille en større rolle. I årene op til havde Ian også deltaget mere både på Smosh og Smosh Games end Anthony, hvilket allerede der antydede, at Anthony var ved at trække sig. I 2016 var Food Fight også sluttet, og kanalen havde derfor ændret sig en del. Stilen, humoren og følelsen er dog stadig den samme, selv efter at Anthony forlod kanalen. Smosh er derfor på mange måde stadig den sjove, og vildt populære kanal, som den altid har været.

Sponsoreret af: Gardin Nyt – Markiser

© yt-blog– bloggen om alle de bedste youtubere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *