MatPat

      Ingen kommentarer til MatPat

MatPat’s rigtige navn er Matthew Robert Patrick, og hans youtuber navn er baseret på hans fornavn og hans efternavn. Han er en amerikansk youtuber, som er kendt for at lave teorier om popkultur, som han lægger ud på sine kanaler The Game Theorists og The Film Theorists. Hans teorier handler derfor også for det meste om videospil, film og tv-serier, og engang imellem laver han det han kalder en “Meta-teori”, hvor han laver teorier om youtube og kendte youtubere.

MatPat og hans opvækst

MatPat voksede op i Medina County, Ohio, hvor han tidligt fik interesse for musikalsk teater og kunst. Han var glad for at lære, hvilket efter sigende skulle have ført ham til at springe spisepauser over for at få ekstra undervisning, og til at tage på sommerskole, selvom at han ikke havde brug for det. Da han afsluttede High School havde han derfor også de bedste karakterer af alle på skolen, og han fik æren af at holde afskedstalen for sin årgang. Han blev på grund af sine gode karakterer også accepteret ind på Universitetet uden problemer. Efter at have afsluttet universitetet flyttede han til New York i et forsøg på at skabe en skuespils karriere. Han droppede det dog, da han ikke var i stand til at tjene nok penge. Derefter var han arbejdsløs i 2 år.

MatPat, der sætter sine fingre sammen til et symbol

 

The Game Theorists

Det hele ændrede sig dog, da han skabte kanalen The Game Theorists. Hans første video omhandlede videnskaben bag tidsrejser i SNES spillet Chrono Trigger. Han forsatte med lignende videnskabelige videoer om videospil, hvilket gav ham stor succes.På kanalen The Game Theorists har MatPat undersøgt mange forskellige videospil, deriblandt Super Mario, Portal og Pokémon. Hans teorier varierer mellem at være rent videnskabelige, så som at finde ud af om Mario ville vinde de olympiske lege, og at være teorier om hemmeligheder og konspirationer i spil, så som at Link var død i spillet The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Kanalen har desuden haft mange andre serier gennem tiden, alle med fokus på videnskab og videospil. Nogle af dem havde også MatPat som vært, mens andre serier på kanalen var lavet af andre youtubere.

The Film Theorists

I 2014 lavede MatPat kanalen The Film Theorists. På kanalen producerer MatPat videoer lignende dem fra The Game Theorists, men i stedet for videospil handler videoerne om film og tv-serier. The Film Theorists har ligesom Game Theorists også andre serier end MatPat’s. Alle  serierne har forskellige koncepter, og er lavet af forskellige skabere.

Andre Projekter

MatPat lancerede i 2015 en Let’s Play Kanal kaldet “GT Live”, hvor han livestreamer at han spiller forskellige videospil, som oftest med sin kone Stephanie.
MatPat har også andre serier. Han står bag og lægger navn til Youtube Red serien “MatPat’s Game Lab”.  Han er også vært på reality showet The Runner. Han har desuden været gæst hos forskellige andre youtube kanaler. For eksepmel har han gæstet The Warp Zone og Smosh Games, ofte sammen med sin kone Stephanie. Til tider han har også gæster fra andre kanaler på sine shows. Det er for det meste på showet “Deadlock” I Deadlock debatterer han, på baggrund af et manuskript, videospilsrelaterede emner.

Hvorfor se MatPat?

MatPat’s succes lægger i hans interessante teorier, hvor han altid går metodisk og videnskabeligt til værks. Han ender med at give sine seere nye indblik ind i spil og film de kender. Han indfletter desuden humor, og viser tydeligt at han selv har interesse for de ting han taler om, hvilken klart gør hans videoer mere interessante. Især hans mørke og dystre teorier har meget succes, da han er i stand til at sætte en uhyggelig stemning og “afsløre” den mørke side, af noget folk elsker. Selvom at det ikke er alle hans teorier, der bliver modtaget lige godt, fastholder MatPat en stor fanbase, som han kalder “Loyal Theorists”. Mængden af hans fans ser kun ud til at vokse, hvilket er ganske forståeligt.

Sponsoreret af Aktiv Finans, Gældssanering

© yt-blog– bloggen om alle de bedste youtubere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *