JonTron

      Ingen kommentarer til JonTron

Jonathan Aryan “Jon” Jafari er en amerikansk youtuber kendt som JonTron.  JonTron er en anmelder og komiker, kendt for på komisk vis at anmelde film og videospil af dårlig kvalitet.

Opvækst

JonTron blev født den 24. marts 1990 i Rancho Palos Verdes, Californien. Mens han gik på den lokale High School deltog han i Musical Teater. I sine skoleår mødte han desuden en række af de personer han sidenhen ville arbejde sammen med som del af sin youtube karriere. Blandt andet mødte han kommende youtuber Jirard Khalil, bedre kendt som The Completionist. De to ville lave mange videoer sammen i fremtiden.

JonTron bliver til

Jon startede sin internet karriere da han i 2003 lavede en bruger kaldet “BirdmanXZ6”  på hjemmesiden Newgrounds, og begyndte at udgive animationer. I 2006 lavede han en youtubekanal under samme navn, og i 2010 lavede han kanalen JonTron.

The JonTron Show

Kanalen JonTron indeholder en serie af anmeldelser, enten af et bestemt spil/film, eller en gruppe af spil, så som dårlige kopier af spillet Pokémon. I løbet af sin karriere har han blandt andet lavet videoer om spil baseret på Alene Hjemme, Barbie og Conan Barbaren. I sine videoer fortæller han om sine oplevelser med det spil han anmelder, og viser klip fra de dele han finder mest interessante, sjove eller dårlige. I sine anmeldelser bruger han desuden elementer fra sketch genren, og de fleste af hans videoer starter som en sketch, der forklarer, hvad han skal anmelde. Et eksempel er hans Alene Hjemme video, hvor Macaulay Culkins ånd tvinger ham til at spille forskellige Alene Hjemme spil.
I showet har Jon som oftest selskab af sin kæledyrs Parakit Jacques. Jacques fremstilles som en tænkende robot, med lysende røde øjne.

NormalBoots og GameGrumps

Sammen med youtuberen PeanutButterGamer skabte JonTron hjemmesiden NormalBoots i 2010. Idéen med siden var at de to skabere ville udgive forskelligt indhold på siden, og tjene penge på reklamerne. Sidenhen blev flere youtubere del af NormalBoots, deriblandt Jons ven The Completionist.
I Juli 2012 offentliggjorde Jon at han og youtuberen Arin “Egoraptor” Hanson, ville starte en gaming kanal sammen kaldet Game Grumps. Game Grumps spillede især spil der var gamle eller retro, og som fyldte dem nostalgi. I juni 2013 forlod Jon dog Game Grumps af grunde, som ikke blev gjort offentlige. Han blev udskiftet med youtuberen Dan Avidan kendt fra Ninja Sex Party. Det skabte en del blandt fansene. Game Grumps har dog sidenhen samlet en stor fanbase uden JonTron.

Kontrovers og Racisme Anklager

I 2017 fik JonTron stor omtale på internettet på grund af en række upopulære meninger om invandrere, som han havde fremlagt på twitter og under en livestream med streameren Destiny. Han sagde blandt andet at rige sorte begik mere kriminalitet end fattige hvide, hvilket gav stort bagslag blandt hans fans, som anså hans meninger for racistiske. Jon begyndte at miste abonnenter. NormalBoots offentliggjorde i maj at Jon ville ophøre med at være en del af gruppen. Han ville dog stadig være anset som en æret grundlægger og ven af siden. I følge Jon og de andre medlemmer af NormalBoots blev Jon ikke smidt ud. De var enige om, at han skulle ophøre med at være en del af siden.

 

Sponsoreret af –  Sommerland Sjælland – Forlystelser

© yt-blog– bloggen om alle de bedste youtubere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *