PewDiePie

      Ingen kommentarer til PewDiePie

Felix Arvid Ulf Kjellberg er den mest populære youtuber i verden. Han er bedre kendt under navnet PewDiePie.

PewDiePie begynder

Felix blev født og opvokset i Göteborg, Sverige. I 2010, mens han gik på universitet, skabte han youtube brugeren PewDiePie, hvor han begyndte at lægge gaming videoer ud. Et år efter valgte han at droppe ud af universitet, da han retning kedede ham. Han forsøgte få en praktikantplads i et reklamebureau, men det lykkedes ham ikke. Derfor valgte han i stedet at fokusere på sin youtube kanal. For at tjene penge nok til at leve for, begyndte han at sælge Photoshop kunst. Derudover arbejdede han i en pølsebod i perioden. Heldigvis fik ham rimeligt hurtigt en store mængde følgere, og i juli 2012 var han på over 1 million subscribers.

Fortsat voksende popularitet

Da PewDiePie startede, var der ikke nogen store skabere når det kom til videospil. Mange andre typer af videoer havde skabere, som styrede markedet, men gaming var rimeligt tomt. Der var dog mange personer rundt om i verden, som var interesserede i at se videoer af videospil. Derfor havde Felix ikke nogen problemer med at samle sig popularitet.

I april 2013 skrev The New York Times en artikel om ham, efter at han var kommer over 6 millioner subscribere. Han overhalede både Toby Turner og Jenna Marbles, og den 15. august 2013 fik han flere subscribere end Smosh. På den måde blev han den mest populære bruger på youtuber. I 46 dage i slutningen af 2013 blev titlen taget fra ham, da YouTubes officielle kanal, YouTube Spotlight, overhalede ham. Han kom dog tilbage på 1. pladsen igen i december 2013, og han er blevet på toppen lige siden

Stilen i hans videoer

PewDiePie er kendt for at spille videospil. Da han startede, var han bedst kendt for at spille gyser spil og action spil. Sidenhen begyndte han dog blot at spille alle spil der interesserede ham, uanset hvilken genre de hørte til. I hans videoer kommenterer han på hvad er sker i spillet. Han er kendt for at have høj energi, voldsomme reaktioner og at bruge masser af bandeord. Han videoer er dog autentiske, og viser ham som han er. Af den grund kan mange godt lide ham, og han bliver ofte anset for at være karismatisk. I 2011 begyndte han at lave vlogs hver fredag. Hans vlogserie blev kaldt “Fridays with PewDiePie”. Autenticiteten i hans videoer ses også ved, at han arbejder alene. Han har ingen kameramand, producer, instruktør eller manuskriftforfatter. Han er bare sig selv.

PewDiePie til PAX Prime 2015

Ændringer i stilen

I løbet af 2016 begyndte PewDiePies type af videoer at ændre sig en del. Han begyndte at vlogge mere og han lavede færre Let’s Play Videoer. Hans humor ændrede sig også, og han begyndte at lave færre offensive. Han fortalte, at han ikke var stolt af alle de offensive ting han sagde i fortiden, og at han følte sig mere moden nu. Han frygtede samtidig, at ændringerne i hans humor ville gøre hans yngre seere mindre interesserede i hans videoer.

I løbet af 2016, lige omkring da han (som den første youtuber nogensinde) ramte 50 millioner subscribers, begyndte han at vise tegn på, at han var træt af sin youtube karriere. Blandt medierne fik han dog kritik, for at have et raserianfald over at være en millionær, der lever af at spille videospil. PewDiePie ente dog med ikke at gøre noget. Han fortalte at hans joke om at slette sin kanal når den nåede 50 millioner, virkeligt ikke var anden end en joke.

Kontroverser

PewDiePie er blevet ramt af kontroverser lige siden at han startede sin karriere. Tidligt blev han kritiseret for at bruge ordet “gay” som en fornærmelse utallige gange i sine videoer. Det har nok været den typer kontroverser han har ønsket at undgå, da han prøvede at “modne” sin humor, og blive mindre offensiv.PewDiePie var dog ikke i stand til at blive mindre offensiv. Lige tværtimod blev han kritiseret mere end nogensinde før. I januar 2017 blev han kritiseret for tilsyneladende at bruge ordet “nigga” i en af sine videoer. Det var dog kun starten.

Fiverr kontroversen

Kort efter “nigga” kontroversen lavede han en video om hjemmesiden Fiverr. Idéen med videoen var at vise, hvilke tossede ting man kunne få folk på internettet til at gøre for 5 dollars. I videoen fik han et par udenlandske fyre til at danse, med et skilt hvorpå der stod “DEATH TO ALL JEWS”. PewDiePie undskyldte allerede i samme videoer, og sagde at han ikke var anti semitisk. Han sagde samtidig, at han ikke havde regnet med at de ville gøre det. Han blev dog alligevel kritiseret, og hvad værre var, blev de to dansere blokeret fra hjemmesiden, som de ellers havde brugt til at tjene penge på. Det tvang duoen til at lave en video, hvor de undskyldte, og forklarede at de ikke vidste hvad “Jews” betød. Felix blev kun mere upopulær for at være grund til, at to personer mistede deres job.

Fortsatte anti semitisme anklager

PewDiePie blev forsat anklaget for at være anti semitisk. The Wall Street Journal lavede en rapport, som viste at der var anti semitiske jokes i 9 af PewDiePies videoer. Felix forsøgte dog at gøre det klart, at han ikke var anti semitisk. Kritikken blev skabt af medier, der tog hans vittigheder for seriøst. Populære youtubere som H3H3, Phillip de Franco, Markiplier og JackSepticEye forsvarede PewDiePie, og kritiserede mediernes håndtering af sagen. De pegede også til, de mange gange, hvor Felix stoppede andre, hvis han følte at de lavede for offensive jokes. Blandt andet stoppede han folk i at lave Swastikas på en af hans servers.

På en livestream i September 2017 brugte han ordet “nigger”. Det skabte endnu engang kontrovers, selvom at han endnu engang nok ikke mente det ondt. I sin undskyldnings video, sagde han, hvor dumt af ham det er, ikke at have lært noget af sine fejl. PewDiePie er dog stadig den mest populære skaber på youtube, og de fleste andre skabere på youtube bakker ham stadig op.

Aktiv Finans – Gældssanering

© yt-blog– bloggen om alle de bedste youtubere

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *